Enter your keyword

MERKEZKENT

Genel kurul kararları 2021

Sayın Üyemiz;

Kooperatifimizin XIV. Olağan Genel Kurul toplantısı 05.07.2021 Pazartesi günü saat 13.00’ de Kooperatifimizin Sosyal Tesis ve Ticaret Merkezi’nde yapılmış ve alınan kararlar ile Kooperatifimizi ilgilendiren diğer hususlar bilgilerinize sunulmuştur.

SS MERKEZKENT SİTE İŞLETME KOOPERATİFİ

Osman KARATEKİN                          Metin HERKİLOĞLU

Başkan                                         Başkan Yardımcısı

1. Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulları ile 2020 yılına ait, Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, Denetim Kurulu Faaliyet Raporu, Bilanço, Gelir – Gider Tablosu oy birliği ile ibra edilmiştir.
  2. 2021 yılı tahmini bütçesi dip notları ile birlikte kabul edilerek;
    1. Üyeaidatlarının 2021 yılında yapılacak Genel Kurula kadar 350.- (Üçyüzelli) TL olarak devamına, ödemelerin her ayın sonuna kadar yapılmasına ve geciken ödemeler için aylık %2 gecikme faizi uygulanmasına,
    1.  Bu sene kullanılacak bahçe sulama suyu kullanım ücretinin 200 m3’e kadar m3 başına 2.- (İki) TL, 200 m3 – 500 m3 arası 3.- (Üç) TL, 500 m3’ü aşan kısmı için ise m3 başına 5.- (Beş) TL olarak ödenmesine, ödemelerin 2021 Yılı Kasım Ayı içerisinde ödenmesine, geciken ödemeler için aidatlara uygulanan oranda aylık %2 gecikme faizi uygulanmasına,
  3. Sitemizin su ihtiyacının düzenli olarak karşılanması amacıyla su kaynağı araştırılması ve bu çerçeve de mevcut su kaynaklarından su temini ve gerekli harcamaların yapılması konusunda Yönetim Kuruluna yetki verilmiştir.
  4. Yönetim Kurulu üye sayısı 5 kişiden 3 kişiye düşürülmüş olup, yapılan seçimler sonucunda 3 yıl süre ile görev yapmak üzere Yönetim ve Denetim Kurullarına aşağıdaki üyeler oy birliği ile seçilmişlerdir.

Yönetim Kurulu Asil Üyeleri                                     Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri

Osman KARATEKİN                                             Hasan Burak BASAR

Metin HERKİLOĞLU                                            Nail SAYAR

Hediye Doğan YILDIRIM                                      Halil KAYNAK

Denetim Kurulu Asil Üyeleri                                     Denetim Kurulu Yedek Üyeleri

Süleyman Hilmi YAVUZ                                   Serkan AKALIN

Abdurrahman TOPÇU                                      Memduh Aslan AKÇAY

Huzur Haklarının Başkan 1.500.- (Binbeşyüz) TL, Başkan Yardımcısına 600.- (Altıyüz)               TL, üyeye 500.- (Beşyüz) TL, Denetim Kurulu Üyelerinin ise her birine aylık 200.- (İkiyüz) TL ödenmesine,

karar verilmiştir.

Ayrıca;

• Sitemizde yaşamı kolaylaştırmak ve çevre güzelliğine katkıda bulunmak amacıyla Kooperatif işlerinin yapılmasından arta kalan zamanlarda başvuru sırası göz önünde bulundurularak aşağıda belirtilen hizmetlerin bedel karşılığında Kooperatifimizce yapılmasına devam edilecektir.

— Traktörle bir kez pulluk, bir kez de kaz ayağı ile bahçe sürülmesi (ot toplanması hariç)

150.- TL;

— Çapa makinesi ile bahçe sürülmesi  1 saati 75.-TL;

— Makine ile çim biçilmesi 1 saati 75.-TL;

— Makine ile mazı budanması  1 saati 75.-TL; Mazıların toplanması 1 saati    25.- TL

— Tırpan makinesi ile ot biçme 1 saati 75.- TL; Otların toplanması 1 saati 25.- TL

— Ağaç kesme 1 saati 75.- TL; Ağaçların toplanması 1 saati 25.- TL

— Toprak altında olmamak kaydıyla bahçe sulama suyu arızalarının giderilmesi, 1 saati (1 saatten az süre dahil) 30.- TL;

—  Bahçelerin ilaçlanması, ilacın üye tarafından karşılanması kaydıyla 100 litre ilaçlama için makine ve işçilik ücreti 125.- TL

Diğer taraftan;

– Genel Kurulda gündeme gelen Site içerisinde ki sahipsiz köpeklerin beslenmesi konusu tartışılmış olup, Site içerisinde kesinlikle sahipsiz köpeklerin beslenmesine müsaade edilmemesi ve bu konuda Yönetimin gerekli tedbirleri alması konusunda karar alınmıştır. Sitemiz içerisinde Sahipsiz köpekleri besleyen üyelerimizin bundan sonra kesinlikle beslememelerini bu konuda mağduriyet yaşayan diğer komşularının haklarını gözetmelerini önemle rica ederiz.

-Üye bahçelerinin 3.000 m2 lik sınır bölümleri ve 1.500 m2 lik sınır bölümlerine dikilen mazı ve çamları her üye kendi sınırındakilerinin bakımını yapması gerekmektedir.

– Kooperatifimizin siz üyelerimizin bahçelerinden çıkan ağaç budamaları ve torbalara konulmuş olan kesilmiş çimleri alma hizmeti devam etmektedir. Ancak bahçelerinizden çıkartmış olduğunuz çim poşetlerinin içerisine konulmuş olan inşaat molozu, plastik v.b. atıklar Belediye tarafından alınmadığı için Kooperatifimiz bu atıkları alamamaktadır.

– Evsel atık konteynırları sadece mutfak atıkları için kullanılması gerekmektedir. Karton, şişe gibi geri dönüşüm atıklarını güvenlik kulübesinin yanındaki geri dönüşüm konteynırlarına atarak geri dönüşüme katkı sağlayabiliriz.

Her türlü inşaat atıklarının tretuvarlarda fazla bekletilmeden üyelerimiz tarafından atılması sağlanacaktır. Atılmayan inşaat atıklarının, Belediyece tespit edilerek ceza uygulaması halinde sorumluluk üyenin kendisine aittir.

Trafik akışının daha rahat sağlanması için cadde ve sokaklarda araçların tek taraflı park edilmesi, gerekmektedir.

–   Pazar günleri site içinde inşaat işleri için işçi çalıştırılmaması konusuna özen gösterilmesi gerekmektedir.

–  Kazı çalışmaları esnasında özellikle yağışlı havalarda, kamyonların sokakları kirletmemesi için gerekli tedbirlerin alınması (bahçe içindeki kamyon yoluna mıcır dökülmesi) ve inşaat malzemelerinin araç ve yaya geçişini engellememesi açısından bahçe içinde muhafaza edilmesine dikkat edilmesi gerekmektedir.

Aksi yönde davranılması halinde Kooperatifçe gerekli müdahaleler yapılacaktır.

Daha huzurlu bir ortamda yaşanabilmesi için gerekli hassasiyetin gösterilmesini özellikle rica eder, Sitemizde sağlıklı ve mutlu bir yaşam dileriz.

Bilgi Notları:

1. Kooperatifimizin muhasebe bürosu telefonu        : 0312 499 82 02
  2. Kooperatifimizin faks numarası                : 0312 499 80 46
  3. Kooperatifimizin Web adresi                              : merkezkent.org.tr
  4. Aidatların yatırılacağı banka hesap numaraları :

T.C. Ziraat bankası Merkez Şube   38775516 – 5004 nolu hesaba

İban No: TR13 0001 0000 0138 7755 1650 04